Je bekijkt nu Spinning Fiets of Hometrainer kopen ?

Spinning Fiets of Hometrainer kopen ?

  • Berichtcategorie:Hometrainer

Als je niet goed weet welk van de twee fietsen je best zou kopen geven we je hier alvast meer informatie over het verschil tussen een spinning fiets en een hometrainer.

Laat ons beginnen met de spinning fiets. Een spinning fiets is een sportieve fiets die je zowat kan vergelijken met een racefiets of mountainbike om binnen te trainen. Spinning fietsen hebben meestal een sportief stuur en een harder sportief zadel. Comfort staat dus duidelijk op de tweede plaats. Voor langere trainingen raden wij aan een echte koersbroek te dragen zoals alle sportieve fietsers dragen op de Racefiets of MTB. Deze fietsen nodigen vooral uit om er stevig tegen aan te gaan voor een training van 1 uur of langer. Op een spinningfiets kan je zowel kracht als uithouding trainen en het is dan ook aangeraden te trainen met een sporthorloge of Polar band zodat u op de juiste manier kan trainen.

Een spinning fiets is ook voorzien van een vaste trapas. Dit wil zeggen dat het vliegwiel geen vrije loop heeft en dus blijft doordraaien zoals een Pistefiets. Dit heeft zeker voordelen als je wil losrijden na een zware training buiten bijvoorbeeld.

Samengevat kunnen we zeggen dat een spinningfiets een fiets is voor sportieve, intensieve training met minder comfort.

Een klassieke hometrainer daarentegen is inzetbaar voor verschillende doeleinden zoals Revalidatie, Afvallen, Fit Blijven.

Op een gewone hometrainer zit je comfortabel op een breder zadel en kan je de houding vergelijken met de houding op een gewone stadsfiets. Een rechtere houding is ook aan te raden als je televisie kijkt tijdens de training om de nekspieren te ontlasten.

De hometrainer is een fiets voor iedereen en daarom raden wij deze ook aan voor algemene fitness training en revalidatie. Van getrainde sporter tot minder mobiele senioren kunnen probleemloos fietsen op een hometrainer.

In het algemeen heeft een hometrainer ook een boordcomputer met tal van gegevens zoals snelheid, rpm, tijd, wattage, hartslag.

De iets duurdere modellen hebben zelfs programma’s met automatische aanpassing van de weerstand.

Kort samengevat koopt een persoon die gewoon wil bewegen voor de gezondheid of de wintermaanden binnen wil fietsen best een gewone hometrainer.